Falun

Länge hann jag inte vara hemma förren det var dags att resa igen. Denan gång till Falun för säsongens tredje Scandic Cup. Första tävlingen var skate sprint. Där kom jag 2a i prologen, men kände driekt i kvarten att detta var en bra dag. En sån där dag då man blir piggare för varje lopp man gör. Helt fantastiskt. Jag tog mig hela vägen till final, men i slutet på första backen(och enda backen) blev jag fälld... Gick från att ligga två till att vara femma. Tog mig i kragen, kom upp på bena och slutade som fyra ynka sekunden ifrån pallen. Himla tråkigt när det känns så bra, och så slutar dagen på det sättet. Riktigt surt. 
Under lördagen stod 5km klassiskt på schemat, och jag var sugen på revanch. Öppande loppet lugnt och vid lilla mördarbacken var jag långt efter täten. Detta vände jag på, och under sista varvet plockade jag inte bara placeringa utan åkte snabbast av alla. Slutade tre med två sekunder upp till första platsen. Det var tajt med andra ord. Jag hade inte marginalerna med mig denna helg, och känslan var inte på topp. Dessa tävlingar gick knappa veckan efter att jag hade kommit hem från USA, och det kändes av. Dygnet var ej omställt, kroppen har varit både psykiskt och fysiskt urladdad efter alla upplevelser. Nu laddar jag om batterien och blickar frammåt mot ett sportlov och ett JSM. Hur kul ska det inte bli?? Bara en vecka i skola kvar... Kram 
Fick träffa mums-Måns vilken mumsig helg det blev
Nog var vi bra på att mörka våra känslor 
 

Bättre sent än aldrig

För mycket av en bra sak kan vara alldeles underbart. Ja lite så känner jag efter mina resa till USA och JVM. Snart är det två veckor sedan jag landade i Umeå, och var tillbaka på svenskmark. Men det är än längre tid sedan jag senast kikade in här och skrev. Mestadels för att jag inte har haft ord för att kunnat summera allt fantastik jag har fått varit med om och upplevt. Självklart ska jag sumera min tre tävlingar jag ställde upp i, samt resan. Några av er har varit väldigt ivriga och önskat flera blogginlägg, men när jag kom hem fanns inte styrkan för att sammanfatta vad jag har varit med om, och där och då ville jag bara njuta av varenda sekund. För denna resa och denna tid har varit en av de bästa i mitt liv. Träffat nya människor och funnit två ännu närmare vänner i personer som jag redan kände. Tre veckor av glädje, det är inte dåligt!!
Jaja, jag fick åka en klassisk sprint, 5 km distans skate, och 2a sträckan i stafetten. Sprinten var den tävlingar jag hade högst förhoppningar på, men det blev kanske inte som jag ville. Var inte speicellt pigg, och den där formtoppen jag hade hoppats på kom inte. Besvikelsen var enrom då jag var två tiondelar ifrån en finalplats, men livet gick vidare och solen strålade. 7a i världen är trots allt inte dåligt. Två dagar senare var det dags för 5km skate. Ett lopp jag led rakt i genom då jag åkte på en höjdsmäll bara någon kilometer in i tävlingen. Ingen rolig upplevese, och en tävlingen jag la bakom mig för längesedan. Stafetten däremot var helt fantastisk för min del!! Känslan jag hade och det lopp jag gjorde var underbart. Skönt att få avsluta med en härlig känsla. Hade även fjärde sträcktiden!! Vi slutade på en godkänd femte plats. 
Förra året var jag på ungdoms-OS i Lillehammer. Ännu en fantastisk upplevelse med underbara människor som jag saknar. Nu är det drygt ett år sedan jag tog OS-guld, och i väntan på bilderna på från USA får ni njuta av förra vinterns största framgång. Håll ut, så kommer mer bilder snart, kram!